València rep 161 idees en la primera Consulta Preliminar al Mercat de Compra Pública d'Innovació
Un 85% de les idees presentades provenen de la Comunitat Valenciana, sent el 70% d'aquest de l'ecosistema local de València
Publicado el martes, 30 de agosto de 2022 a las 09:18
El primer procés de Consultes Preliminars al Mercat (CPM) de Compra Pública d'Innovació (CPI) promogut per la Delegació d'Innovació del Ajuntament de València al costat del seu centre d'innovació, Las Naves, ha rebut rebut amb èxit un total de 161 propostes.
La implicació en el procés de la Universitat Politècnica de València i la Xarxa de Parcs Científics de la Comunitat Valenciana amb la seua eina Innotransfer, finançada per l'Agència Valenciana de la Innovació, ha sigut clau en l'èxit del procés llançat per la ciutat.
La CPM buscava identificar idees i solucions innovadores en 8 reptes orientats a la Missió Climàtica València 2030, alineada amb l'Estratègia d'Agenda Urbana de la ciutat i plantejades per les diferents delegacions i àrees municipals per a afrontar les majors complexitats de la ciutat.
L'ecosistema valencià d'innovació ha oferit una resposta sense precedents. S'han rebut un total de 161 idees per als 8 reptes plantejats, sent els tres més destacats els relacionats amb economia valenciana circular i sostenible, amb mobilitat sostenible, i amb educació i implicació social. Aquests tres reptes han concentrat més de la meitat de les idees rebudes.
Segons el regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, “ha sigut tot un èxit, i estem molt satisfets amb la resposta i l'acolliment de l'ecosistema d'innovació valencià, davant aquest desafiament pioner per a l'Ajuntament de València. Sempre ho hem dit, que sense les empreses privades no podrem aconseguir la nostra missió climàtica, i amb aquestes propostes es demostra que la implicació d'aquesta hèlice de la innovació és absoluta”.
Un 85% de les idees presentades provenen de la Comunitat Valenciana, sent el 70% d'aquest de l'ecosistema local de València. Si atenem la tipologia d'agents que s'han mobilitzat per a la consulta, aportant el seu coneixement al compliment de la Missió climàtica València 2030, observem que majoritàriament procedeixen del sector empresarial (empreses, startups, autònoms), suposant un 72% del total.
El procés continuarà amb la fase d'anàlisi i entrevistes a les entitats proponents que l'equip expert estime necessàries, per a passar, posteriorment, a la redacció i publicació dels informes de tancament de la CPM, amb l'objectiu de realitzar les primeres licitacions de CPI en 2023.
El compromís de l'Ajuntament de València amb aquest procés i amb la CPI és clar, ja que destinarà en els pròxims 4 anys aproximadament 12 milions d'euros que donen resposta als 8 reptes que es plantegen.
Mitjançant la Missió Climàtica València 2030 es pretén aconseguir que València siga una ciutat climàticament neutra en 2030, i fer-ho per i per a la ciutadania, dins del context de la missió europea de 100 ciutats europees intel·ligents i climàticament neutres en 2030, i ha quedat comprovat que l'ecosistema valencià posarà tot de la seua part perquè es faça realitat.
Missions València 2030
El centre d'innovació Las Naves i la Delegació d'Innovació i Coneixement de l'Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l'ecosistema d'innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d'una ciutat, d'un país o de tota Europa s'aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».
30/08/2022 09:18 | AdmonVlc